lørdag den 9. november 2019

Kreative Dage 2019 - den grønne cykel



Som nogen af jer ved, så har vi i nogle år lavet forskellige ting til Louis Nielsens stand på Kreative Dage i Fredericia.

I år blev ingen undtagelse.
Chefen i butikken havde tænkt i en lidt større ting, og det endte med at skulle være en cykel.
Udgangspunktet var derfor en ny cola-cykel, som skulle forvandles til en ulden Louis Nielsen-cykel i stedet.



Der skulle indløbes en masse grønt garn, og som de forrige år har vi overvejende brugt akrylgarn, da det fås i klare farver til en overkommelig pris. Der er trods alt kun tale om en udstillingsgenstand. Vi ville også have "pelsgarn" med, og det skulle være i den "rigtige" grønne Louis Nielsen-farve. Vi fandt noget garn hos den lokale "Martha" i Kolding, men ikke den rigtige grønne farve. Netbutikker kunne være en mulighed, men man kan aldrig regne med farverne på skærmen, så vi tog en tur forbi Strikkegarn.eu i Lunderskov. Her fandt vi flere forskellige grønne akrylgarner, og sørme om de også havde et lækkert "pelsgarn" i en god grøn nuance.



Ideen med netop pelsgarnet var at bruge det på sadlen, så denne del var det allerførste, som blev strikket og monteret.



Anita havde en plan med at lave hæklede vimpler til bagagebæreret, så de blev også færdige som noget af det første. Opskriften fandt hun hos Attic24.

Trekanterne blev også skyllet op og spændt ud for at de kom til at "stå mere skarpt".





De færdige trekanter er her syet fast på et andet stykke omkring bagagebægeret og pyntet med perler, der gav et "orientalsk udtryk".

Fra start var tanken, at der på "midterstykket" skulle stå firmanavn.
Det gav også en del hovedbrud, for hvordan det skulle laves, og vi var omkring broderi på både stof og strik eller hækling.



Vi endte med at strikke bagstykket og derefter lave bogstaverne som nedlagt syning.
Det blev rammet ind af en hvid icord - tak for opfindelsen af strikkemøllen, for den blev brugt i stor stil.
Det lille hjerte er lavet efter opskrift fra "Ting og Tanker".



Da der ikke var plads til at skrive "Fredericia" på midterstykket, havde Anita nogle bogstavperler, som kom i brug. De blev til en lækker detalje på kædeskærmen.
På skærmen limede vi også to blomster fast hæklet efter denne Drops-opskrift. Det er samme opskrift, som er brugt til blomsterne ved navene ved både for- og baghjul, men der er maskeantallet ændret, så de blev større.



Cykelkurven er fundet på loftet hos vores forældre og var en, som vi havde som børn. De oprindelige plastikblomster og plastikflet blev pillet af, og istedet flettede vi icord omkring den. Icorden blev lavet med en strikkemølle.

Vi ville gerne, at det kunne ses, at cyklen var til en brillebiks, så derfor ville vi tilføje et eller flere øjne. Cyklen blev udstyret med en lille sadeltaske formet som et øje.
Ringeklokken blev ligeledes beklædt med et øjemønster.



"Optikerens butterfly" kom også med på cyklen:


Det meste er syet på, men der er også dele, som er limet fast med limpistol. Nogle dele var det umuligt at sy på fx icorden omkring midterstykket og skærmene. Dertil små dele, som sidder kringlede steder. Man finder ud af, hvor mange dele en cykel består af 😀




Det har taget os ca 2 måneder at få cyklen beklædt, men det har været en sjov proces, fordi man virkelig kan skeje ud med forskellige garner og bare "strikke og hækle derudaf" i forskellige mønstre.
Oveni var monteringen også en sjov del, fordi der blev mindre og mindre rødt tilbage, og oveni var det fedt at se delene blive til en helhed.

Vi endte med at blive ret godt tilfredse med resultatet, og cyklen passede godt ind i den færdige stand.
Sadlen, som blev strikket i det grønne pelsgarn, blev rørt af rigtig mange, og cyklen blev foreviget af mange gæster. 😀
De grønne briller, som ses på væggen på standen, er fra vores projekt i 2017.


Fredericia-Avisen var også forbi standen, og indslaget kan ses lige HER.










1 kommentar:

  1. I er simpelthen SÅ seje! Hvor fedt er det ikke lige at i kaster jer ud i sådan en stort projekt og så bare bringer det fuldstændig til dørs! Det er SÅ gennemført og godt gået! 😁😍

    SvarSlet