En af de ting, som vi godt kan lide at eksperimentere med, er at lave et design i både en strikket og en hæklet version. Således ligger der her på bloggen opskrifter på både hjerter og nisser (for mere om dem se links i venstre sidebar).
Tanken har sit afsæt i, at da vi begge kun kunne strikke, løb vi med jævne mellemrum ind i problemer, når der var detaljer i en opskrift, som var hæklet.
Derfor er princippet for os altid, at man skal kunne lave den strikkede uden at kunne hækle og omvendt.
Allerede sidste år har Anja lavet en udgave af en påskekylling, hvor der både er en hæklet og en strikket udgave.
I år er den strikkede blevet opdateret, hvor der er lavet ændringer i opskriften, så de to kyllinger ligner endnu mere hinanden. Den har fået strikkede ben, og dens pjuskede fjerdragt er blevet mere fyldig.
Den opdaterede udgave af den strikkede kyllingefamilie ligger klarher.
Som lovet vil vi nu vise lidt mere af den veloverståede udstilling hos Kunstpunkt i Augustenborg.
Vi var i alt 13 Strikkerebeller, som hver især bidrog på forskellig vis til udstillingen.
Træd nærmere og se nogle af de flotte værker!
Ved ankomsten mødte man et rum, hvor alle deltagere havde lavet et "stykke klæde" i ca. 1 x 2 meter. Læg mærke til det, der hænger for enden i rummet.
Det var nemlig ikke kun garner, der var arbejdet i. Her er det store 1 x 2 meter stykke strikket i udklippede strimler fra et landkort.
Smukke detaljer i alskens farver og mønstre.
Hønsestrik anno 2019
At dette kunstværk er lavet af en blomsterbinder, fornægter sig ikke. Virkelig kreativt og smukt udført!
Endnu et værk fra blomsterbinderens hånd. Dette var et af "På dybt vand"-området.
Vi bliver i det våde element. Man skal være klædt på til at komme "På dybt vand".
Her er en af vores (Anjas) egne bidrag til "vådområdet".
En kjole der er konstrueret udfra en bh.
Til ferniseringen pyntede disse flotte lyskranse på et af bordene.
Ham her var også med til at hilse på gæsterne. Læg mærke til, at han strikker sit eget skæg.
Tre kvinder holder komsammen.
Der var også inviteret til te-selskab.
Der var en del grænseløse kraver at kigge nærmere på. Billedet med denne smukke feminine krave har en særlig betydning.
Strik fortæller også historier. Kraven her, der fortæller historien om en søn, der flyttede hjemmefra. Læg mærke til at hans studiekort er en del af værket.
"Masker møder mennesker" var en del af titlen på udstillingen, og det må man sige blev taget bogstaveligt.
Apropos masker - i vores mørkerum "Er der gået et lys op for dig?" kunne man også møde strikkede masker.
En fantastisk udstilling sammen med dejlige, kreative og søde strikkerebeller er nu helt slut. Vi ser tilbage på forløbet med stor glæde og smil på læben.
Som skrevet før på bloggen, udstillede vi sammen med 11 andre Strikkerebeller hos Kunstpunkt i Augustenborg den 15.-21. marts.
Jydske Vestkysten havde også fået nys om udstillingen og skrev derfor følgende om Strikkerebellerne slår op i Augustenborg, inden udstillingen for alvor gik i gang.
Vi er desuden i al beskedenhed stolte af "Andy Warhol"-billederne af Strikkerebellerne - dem har Anita kreeret.
I dette blogindlæg vil vi hovedsageligt fokusere på vores del af udstillingen.
Den 14. marts - dagen før udstillingen åbnede - mødtes vi alle i Kunstpunkts lokaler for at forberede og stille udstillingen op. Vi fik fordelt rum til alle.
Vi blev hurtigt glade for trappeopgangen fra stuen til første sal. Den gav os nogle muligheder for at præsentere vores store øjne, så de kom til deres ret.
Der var også god plads til de store briller, som nogle måske kender fra Louis Nielsen Fredericias stand på Kreative Dage.
2 X Rasmussen blev der også plads til.
De, der også følger os på Instagram, ved, at vi før udstillingen arbejdede på en stol. Vi er ret glade for det færdige resultat. Stolen, som vi kalder "Bird - let's play!", er fyldt med forskellige farver og materialer.
En stol, som byder på mange sjove detaljer. Her er blot nogle af dem:
Og nu skal vi i køkkenet!
Vi indrettede et hjørne med patentglas fyldt med alskens lækre garndelikatesser.
Der var dækket pænt op, og maden var serveret!
Vi valgte også at medbringe nogle fastelavnskostumer blandt andet dette imponerede strikketøj, som Anja har været klædt ud som. Desuden var Anitas Ninja Turtles maske også med.
Tjek også lige det imponerende tæppe strikket i Zpagetti-garn. Ved siden af hænger en af vores nisser, som ligeså er strikket i Zpagetti-garn. Opskriften findes her.
Her viser vi en rundtur i vores del af udstillingen:
Udover eget udstillingsområde bestod udstillingen også af to fællesrum: "På dybt vand" og "Er der gået et lys op for dig" ("mørkerum). Hertil havde hver udstiller produceret minimum en genstand. Der var desuden også en "rød tråd", som fysisk førte de besøgende gennem hele udstillingen.
Der vil komme flere billeder fra udstillingen i næste blogindlæg, hvor vi vil vise nogle af de andre Strikkerebellers flotte, kreative kreationer, så glæd jer!
Som læseren nok kan fornemme, så var det en fantastisk oplevelse at være med til at udstille sammen med de 11 Strikkerebeller. At så forskellige personligheder fra hele landet kan mødes og sammen strikke en så flot udstilling sammen, er imponerende!